معماری سبز

معماری سبز

معماری سبز

در معماری سبز با توجه به اینکه جهان به سمت آینده ای پایدار در حرکت می باشد، معماران با هدف مهمی در مدل های طراحی مواجه هستند تا بتوانند تأثیرات منفی ناشی از ساخت و ساز را به حداقل برسانند. ویژگی های معماری سبز، طراحان را در این راستا هدایت می کند.

بام های سبز، باغ هایی که به جای سطح زمین در پشت بام خانه ها ساخته می شوند، امروزه در بیشتر شهرهای پیشرفته و پرجمعیت دنیا که به علت افزایش ساخت و ساز و کاهش سطح زمین با کمبود فضا مواجه می شوند، جایگزین فضای سبز شهری یا همان پارک ها شده اند.

اما این فناوری سبز و هنر معماری نوین در ایران که سرانه فضای سبز آن از حد متوسط نیز پایین تر است به علت ناآگاهی و شناخت نداشتن مردم و بی توجهی مسوولان همچنان ناشناخته و مهجور مانده است.

پرداختن به این فناوری می تواند از بزرگترین تحولات مثبت زیست محیطی در شهرها محسوب شود. بام های سبز(Green Roof)، فضاهای سبزی هستند که به واسطه افزودن لایه هایی که قابلیت رشد و نمو گیاهان را دارند بر فراز پشت بام خانه ها ایجاد می شوند.

معماری سبز

ویژگی های معماری شناسی گیاهان در فضای سبز

گیاهان در اصول طراحی فضای سبز حرف اول را می زنند و به عنوان مبنا و اساس و در واقع مصالح کار محسوب می شوند. منظور از ویژگی های معماری شناسی گیاهان این است که گیاهان با توجه به ویژگی های خاص خود(شکل و حجم انفرادی یا انبوه) به عنوان یک فرم معماری موثر در ساختن فضا سهیم می شوند. در این پروسه گیاهان می توانند به صورت دیوار، سقف و کف به کار روند. زمانی که گیاهان به صورت ردیفی یا انبوه کاشته می شوند، نقش دیواره را به خوبی ایفا می کنند. شاخه های پهن و انبوه بالای درختان می تواند گزینه مناسبی برای سقف باشد. بسیاری از آلاچیق ها با همین فرآیند شکل گرفته اند. گیاهان می توانند فضاها را به خوبی تعریف کنند و باعث تفکیک فضاها به صورت بصری شوند.همچنین استفاده از دیوار سبز در معماری سبز نقش به سزایی دارد.

یکی از اصول طراحی فضای سبز پهنه بندی و تقسیم بندی مناسب برای درختان و گیاهان است. یعنی گیاهان و درختان طوری کاشته شوند که پس از رشد نیز همچنان محیط لازم را برای استقرار داشته باشند و آسیب نبینند. این کار نیز جزء پیش بینی های تغییرات محیط محسوب می شود. همچنین شیوه آبیاری آن ها حائز اهمییت است، زیرا که یکی از لازمه های نگهداری از گیاهان و شاداب و سرزنده بودن همیشگی شان در واقع آبیاری آن ها میباشد آینده نگری یکی از اصول طراحی فضای سبز است.

در ادامه مثالی از فضای سبز را میبینید که معماری آن با استفاده از دیوار سبز greenwallصورت گرفته است.

لازم است بدانید که در این سازه که به باغ عمودی نیز معروف است بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ نوع گل و گیاه در نمای ۱۰۰ متری آن به کار رفته است ، طوری که افراد در هر طبقه بوی گل خاصی را حس می کنند مثلا در اتاق نشیمن بوی رزماری ، در استخر بوی گل زعفران ،در اتاق خواب بوی گیاه معروف اسطوخودوس و سرانجام ذر طبقه آخر این سازه رایحه ای از تمامی این گیاهان به افراد هدیه می‌بخشد.

مجموعه گاردن مارکت متشکل از متخصصین مجرب در زمینه طراحی و اجرای فضای سبز، دیوار سبز، آبیاری هوشمند و… چه در محل سکونت شما چه در محل کار شما و چه در فضای بیرونی، باغ، ویلا و….  فعالیت میکند.
هدف ما ارائه بهترین خدمات و ایجاد فضایی سبز و شاداب برای شما دوستان عزیز می باشد

 

Rate this post

احسان قرقانی

دیدگاهتان را بنویسید